Automatiseren?

Het winstgevend fabriceren van producten is niet eenvoudig. Productiebedrijven zien de markt veranderen. Er wordt een grotere diversiteit aan producten gevraagd terwijl de ordergroottes afnemen. Doorlooptijden moeten korter. Het bedrijf moet snel op de markt kunnen reageren.

Dit vereist een naadloze communicatie tussen management, logistiek, productieproces en productie. Bovendien moeten de producten, het productieproces en zeker ook het informatieproces voortdurend ge´nnoveerd worden om de concurrentiekracht op niveau te houden.

De traditionele aanpak, waarbij automatiseringsprojecten worden uitgevoerd in een rolverdeling voor mechanicus, elektrotechnicus en programmeur, schiet daarbij tekort.

In onze visie begint succesvolle automatisering bij een integrale aanpak. Zowel de harde actie in het productieproces, als de aansturing en de controle daarvan, moeten optimaal op elkaar en op de andere bedrijfsprocessen zijn afgestemd.

En nog altijd is er een hoofdrol voor de mens. Aspecten als ergonomie, kennis, acceptatie en betrokkenheid zijn daarom van essentieel belang.

     MECHATRONICA     DATA ACQUISITIE     SCADA     PROJECTEN  

Advies Productieautomatisering

Het winstgevend fabriceren van producten is niet eenvoudig. Het product, en zeker ook het productieproces, moet voortdurend ge´nnoveerd worden om de concurrentiekracht op niveau te houden. Automatisering speelt daarbij een belangrijke rol. De traditionele aanpak, waarbij automatiseringsprojecten worden uitgevoerd in een rolverdeling voor mechanicus, elektrotechnicus en programmeur, levert te vaak bedroevende resultaten. In onze visie begint succesvolle automatisering bij een integrale aanpak. Zowel de harde actie in het productieproces, als de aansturing en de controle daarvan, moeten optimaal op elkaar en op de andere bedrijfsprocessen zijn afgestemd. En altijd is er een hoofdrol voor de mens. Aspecten als ergonomie, kennis, acceptatie en betrokkenheid zijn daarom van essentieel belang.

   
   
Contact